Officieel onderwijsassistent!

15:56:00
Hi hi, daar was ik weer na een hele lange tijd! Ik heb mij de afgelopen tijd niet bezig gehouden met bloggen, omdat ik mij op school moest focussen. En zoals jullie in de titel kunnen lezen ben ik geslaagd voor onderwijsassistent en mag ik dan ook officieel mij zo noemen! Ik wil jullie even laten weten wat mij de laatste tijd heeft beziggehouden. Lees je mee? →


Geslaagd!
Ja ja, deze dame is geslaagd voor onderwijsassistent niveau 4 en daarom mag ik nu officieel in het onderwijs werken! Zo'n gek idee eigenlijk... Dit is altijd mijn droom geweest en die is nu werkelijkheid geworden! Ik wil niet werken als onderwijsassistent, maar ik wil verder studeren voor leerkracht in het basisonderwijs. Dit wil ik al sinds groep 3 (?) ongeveer en ik ga dit vak nu gewoon uitoefenen! Ik moet nog wel even vier jaar ploegen, maar dan heb je ook wat. Naar mijn mening dan. 
Samen met vrienden hebben we ons slagen gevierd in Walibi en zijn we daar een weekendje gebleven. 


Leren
Maar er zit nog wel een ''addertje onder het gras''. Voor de opleiding leerkracht in het basisonderwijs moet ik toelatingstoetsen doen om te bewijzen dat ik de stof aan kan. Ik moet examen doen in de vakken: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. En ik moet ze ook in deze volgorde maken dus ik begin in juni met aardrijkskunde etc. Ik ben volop aan het leren dus ik heb nog niet het gevoel dat ik vakantie heb, wat ik natuurlijk wel heb. En dat komt goed uit, want zo kan ik op tijd leren en alles nog goed doornemen. Elke toets mag ik één keer herkansen dus dat is een opluchting, maar ik wil gelijk voor de eerste keer gaan natuurlijk! 


Stage
Ik ben helemaal klaar met school en ik ben zelfs al uitgeschreven, maar ik heb er nog wel voor gekozen om met stage door te gaan. Ik heb gevraagd of ze een onderwijsassistent nodig hadden, maar helaas niet. Dus heb ik besloten om vrijwillig door te gaan, omdat het mij wel zo leuk leek om met de kinderen het jaar af te maken. En ik ga nog mee op schoolreisje dus dat is natuurlijk ook heel leuk. 

En naast al dit, werk ik ook nog parttime bij het Kruidvat. 
Dit was het voor nu weer even. Als je vragen hebt, stel ze gerust. Ik ga weer leren, doei!


         

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.