Worth the hipe? | Essence Lash Princess false lash effect mascara

06:00:00
Allereerst een vrolijk nieuw jaar gewenst! Mag je jaar goed zijn begonnen voor een frisse start! 🌟 Dit is mijn eerste post van 2018 en laat dit nou eens iets anders zijn.
Waarschijnlijk heb je al een keer van deze mascara gehoord en heel veel beauty bloggers/ vloggers vinden dit dé beste budgetproof mascara. Toevallig werk ik bij het Kruidvat en ik weet daarom als geen ander dat deze mascara erg gewild is onder onze klanten. Regelmatig is de mascara ook uitverkocht, maar ik heb eindelijk een keer mijn handen erop kunnen leggen en wilde de mascara voor jullie testen of hij nou echt zó goed is. Lees je mee? →

De mascara gebruik ik nu ongeveer een maand. Toen ik de mascara voor het eerst gebruikte vond ik dat er veel product op het borsteltje zat. Ik merkte dat er niet echt een goed stukje in het potje zit, zodat je niet teveel product op je borsteltje krijgt. Dit was ik namelijk wel gewend. Hiervoor gebruikte ik de 'Glam & Doll False Lashes Mascara' van Catrice. Dit is ook een budgetmerk en die mascara vond ik altijd heel prettig, doordat het borsteltje een goede vorm heeft en omdat het borsteltje van silicone is. Hier zit ook niet zoveel product op als die van Essence dus het was even wennen voor mij dat Essence dat wel heeft.

Maar verder over de Essence mascara. Zoals ik al zei, is het een budgetproof mascara. De prijs bedraagt €3,39 en is te koop bij Kruidvat of Trekpleister
Het borsteltje is niet van silicone en de vorm is normaal. Het puntje begint smal en zo loopt het verder breder uit naar de houder. Het borsteltje vind ik wel fijn, maar ik hou liever van silicone. Toch stoort het mij niet. Even over de hoeveelheid product die je op het borsteltje krijgt. Bij mijn Catrice mascara vond ik altijd dat ik genoeg product op het borsteltje had. Essence daarintegen had meer product op het borsteltje en hierdoor krijg ik soms klontjes. Maar, wel vind ik dat de Essence mascara veel zwarter is dan mijn vertrouwde Catrice mascara. Dit vind ik heel erg fijn, want zo komen mijn ogen nog beter uit. Links: Essence mascara, rechts: Catrice mascara

Waarom is het nou zo'n hipe?
Ik denk, sowieso omdat de prijs laag is voor wat je krijgt, ook de formule erg fijn is. Je wimpers worden langer en voller en de mascara geeft een goede zwarte kleur af. En dat zou je niet verwachten van zo'n budgetmerk. Als ik zo kijk naar de foto, zie ik niet zoveel verschil tussen de mascara's, maar bij het aanbrengen zag ik wel verschil. Bij Essence heb je gelijk een goede zwarte kleur en bij Catrice is dit minder. Beide mascara's vind ik een goed resultaat leveren. 

Conclusie
Zoals de Essence mascara zegt: 'False Lash effect mascara' vind ik het wel kloppen. Mijn wimpers worden een stuk langer en voller, doordat de wimpers door het borsteltje goed gescheiden worden. De formule heeft meer zwarte pigment en dit vind ik erg fijn. Er zit aardig wat product op en bij mij veroorzaakt dat soms klontjes, maar die probeer ik dan wel weg te werken. Overall vind ik het een goede mascara voor de prijs! 


Bedankt voor het lezen! 🌟

Heb jij de Essence Lash Princess false lash effect mascara al geprobeerd?
     

Ik ben niet gesponsord en heb het product zelf aangeschaft.

2 opmerkingen:

  1. Oeh. Ik ben al jaren fan van de Essence mascaras. Voor die prijs doen ze echt wel goed wat ze horen te doen. Top dus :)

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.