Waarom ik diervriendelijke producten gebruik.

08:00:00

Op een avond deze week dacht ik erbij na of mijn shampoo wel diervriendelijk is. Toen ben ik gaan googelen over mijn shampoo en kwam ik op de officiële lijst van PETA met alle producten die niet diervriendelijk zijn. Toen was ik aan het denken en kwam ik op dit onderwerp. Lees je mee?

Helaas heb ik ontdekt dat heel veel producten die ik gebruik, gebruikt worden op dieren. Onder andere mijn shampoo en mijn gezichtsverzorging. Ik baal hier best wel van, omdat ik op het gebied van beauty probeer om diervriendelijke producten te gebruiken.

Ik ben geen vegetariër of veganist, maar ik maak wel bewuste keuzes wanneer ik make-up koop. En plots ben ik me ervan bewust geworden dat natuurlijk shampoo en gezichtsverzorging hier ook bij hoort. Ik heb hier nooit echt aan gedacht. 
Ik weet niet meer wanneer het was, maar plotseling begon ik met het kopen van diervriendelijke make-up en ben ik de andere merken weg gaan doen. Ik werk bij het Kruidvat en wij verkopen onder andere Maybeline, Rimmel London en NYC. Deze merken testen op dieren en deze merken heb ik dan ook uit mijn ''stash'' gehaald. Niet dat ik deze producten veel gebruikte, maar wat ik ervan had, heb ik weggegooid of weggegeven. Op dit moment gebruik ik alleen nog Catrice en Essence van de drogist, maar ik begin een beetje te twijfelen of deze merken ook wel dierproefvrij zijn. (Let me know!)Ik gebruik al jaren het merk Schwarzkopf als mijn shampoo (ik gebruik geen conditioner) en het merk Nivea voor mijn gezichtsreiniging. Ik gebruik Nivea samen met mijn moeder. Bij mijn vriend gebruik ik het eigen merk van Kruidvat voor mijn gezichtsverzorging en ben er tevreden over. Misschien is dit een optie om te beginnen met dierproefvrije shampoo en gezichtsverzorging? Ik ken namelijk nog niet zoveel merken die dierproefvrij zijn en die je kan kopen bij de lokale drogist en natuurlijk niet al te duur zijn. 
Ik vind het jammer dat diervriendelijke producten best prijzig zijn. Kon het maar omgedraaid: diervriendelijke producten budget en de merken die op dieren testen lekker duur, maar helaas gaat dat niet zo in de maatschappij. 

Toen ik de lijst van PETA zag met de merken die wel testen op dieren schrok ik best wel, want het zijn heel veel merken die ik gebruik en er geen idee van had. Zoals Veet, Nivea, Aquafresh etc. Wat wel positief is dat mijn lippenbalsem dierproefvrij is! 😅

De komende maanden ga ik denk ik op zoek naar diervriendelijke producten voor mijn haar en gezicht. En jullie mogen mij zeker producten aanraden! 


Bedankt voor het lezen! 
        
2 opmerkingen:

 1. Wat zijn veel merken op dieren getest.. :(
  Ik ben op dit moment bezig met mijn voeding, eet veel vegan, af en toe een vleesje maar dan wel van een boer die wij kennen en dat weet ik dat ze een goed leven hebben gehad.
  Ik ga eens onderzoek doen op gebied van beauty!

  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, er zijn echt veek merken die testen op dieren. :( Super goed van je dat je dat doet!

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.