Persoonlijke twijfels

08:00:00
pinterest // @marielizbeth:

Waarom ik dit ga vertellen, weet ik niet. Of ik hier bij twijfel, ja, maar daar gaat deze blogpost over.
Ik denk de laatste tijd zoveel na. Vooral in bed. Heerlijk wegdromen over mijn dromen en fantasieën. Ik wil even wat met jullie delen over hoe ik nu over alles denk en misschien hebben jullie tips voor mij, want ik ben een beetje zoek... 

Ik denk over van alles na de laatste tijd. Echt over zoveel dingen dat ik niet weet wat ik met mezelf aan moet...

Momenteel denk ik vaak na over mijn kledingstijl. Ik wil mijn kledingstijl veranderen. Ik vind de old-school stijl geweldig en ik ben van plan om me daarmee bezig te houden. Ik heb heel vaak als ik iets heb gekocht dat ik twijfel of het me wel leuk staat en of ik het nog wel leuk vind als ik het heb gekocht. Ik wil dit niet meer! Ik wil dat ik dingen kan kopen en dat ik het geweldig vind en niet twijfel. Ik wil zeker zijn van mijn zaak en me goed voelen in mijn kleding en me er niet voor schamen als ik iets ''anders dan anders'' aan heb. 

Ik word er gek van dat ik zo twijfel over dingen en over mezelf. Ik ben vaak jaloers op hoe een gave kledingstijl mensen hebben en dan wil ik dat ook zo graag en dan wil ik het liefst mijn kast overhoop gooien en allemaal nieuwe, gave dingen kopen. 
Maar wie ben ik en wat wil ik? Ik wil hier nog achter komen. Ik weet niet zo heel goed wat ik wil op het gebied van kledingstijl. Ik ben soms bang als ik iets heb wat ik heel gaaf vind mensen mij dan raar vinden. Ik denk ook wel ''fuck it, ik ben wie ik ben en het kan me niks schelen wat anderen van me denken'', maar ik vind het gewoon spannend om iets ''uitdagends'' aan te doen. Ik denk altijd als ik iets wil kopen: ''zou zij dat ook kopen?''. En met ''zij'' bedoel ik iemand die mij heel erg inspireert. Ik moet dat natuurlijk niet denken, want ik moet dragen wat ik wil, maar dan komen de twijfels weer opspelen en denk ik weer of ik het later ook nog wel leuk ga vinden. 


Zoals de quote hierboven zegt, wil ik er ook echt voor gaan en dat ga ik vanaf nu doen.
Ik wil proberen om dit jaar nog mezelf te zijn. En daar bedoel ik mee dat ik draag wat ik wil en niet zoveel naar anderen moet kijken. Ik studeer voor onderwijsassistent en wil verder naar de pabo en daarom is het belangrijk om mezelf te vinden, want ik ben voor kinderen een rolmodel en dat is heel belangrijk voor kinderen. 

Ik twijfel ook nog over mijn blog, blognaam en alles eromheen. Of het wel leuk is om te lezen. Ik weet niet waarom ik dit denk... Ik denk weer de twijfels. Bloggen is meer een hobby voor mij en ik kan hier dingen kwijt die ik leuk vind alleen soms denk ik dus of het wel leuk is om te lezen. Tegenwoordig zijn er veel meer mensen met een blog en ik wil graag mijn eigen ideeën hebben (die heb ik ook) alleen het is een beetje lastig om dit vast te leggen, want ik heb (nog) geen goede camera... Hopelijk komt die dit jaar nog! 

 :Zoals ook hierboven staat, ik moet niet op dezelfde ''pagina'' van mijn ''boek'' blijven hangen. Ik moet doorgaan en dat wil ik gaan doen! Ik ben altijd positief en ik wil dit dan ook graag bereiken. Weg met die twijfels en laat de zekerheid maar komen! Ik wou dit even met jullie delen, omdat ik hier toch wel tegen aan loop. 
Sorry voor mijn vele twijfels in deze blogpost...Bedankt voor het lezen in ieder geval! :)Ps: als je tips hebt, zijn die altijd welkom :)


20 opmerkingen:

 1. Ik wist helemaal niet dat je hier zo mee zat. Ik keek altijd al tegen je op omdat ik het zo geweldig vond dat je gewoon droeg/draagt wat jij leuk vindt. Je blog is niks mis mee, originele naam en leuke posts! Ik lees altijd met veel plezier. Dus niet zoveel twijfelen, je bent geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is voor mij best herkenbaar om dit te lezen. Soms denk ik zelf dat de dingen die ik draag misschien een beetje saai zijn maar de mensen om mij heen vinden altijd dat ik er zo leuk uit zie. Dus zo saai blijkt het dan niet te zijn. Het kan ook echt uren twijfelen, jezelf zijn ben je als het goed is altijd. Alleen zoeken naar wie je echt bent en wat bij je hoort kan volgens mij je hele leven wel duren. Ik ben nu 29 maar ben daar ook nog niet haha. Vroeger dacht ik altijd dat het wel zo zou zijn maar nee, zo voelt het igg nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook dat mensen zeggen dat ik er leuk uitzie, maar zelf weet ik dat dus niet zo goed. Ik ben altijd mezelf, maar om te zoeken naar wie ik echt ben... Voor mij nog een raadsel, een lang raadsel zoals jij zegt, haha! :)
   Bedankt voor je reactie! <3

   Verwijderen
 3. Twijfels zijn normaal, en op het moment dat je dat beseft, zullen er veel minder twijfels zijn :)
  klinkt raar, maar ik spreek uit ervaring ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip! Die instelling ga ik nu aannemen! :)

   Verwijderen
 4. ik had dit ook toen ik jonger was, ik wist nog niet zo goed wie ik was en wat ik precies wilde, dit was ook te zien in mijn kledingstijl. Nu weet ik dat gelukkig al wel een tijdje :) Maar als je iets super gaaf vindt maar het eng vindt het te dragen, gewoon doen! Trek het eens aan en ga de deur uit! Dan is die stap gezet en gaat dat de volgende keer vanzelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kledingstijl komt beetje bij beetje zoals ik me wil kleden, maar het kan altijd ''beter''. Vandaag had ik een rokje aan naar school. Ik voelde me overal bekeken, maar het kon me niks schelen! Ik deed het gewoon! :)

   Verwijderen
 5. Ik snap je twijfels ook erg goed! Zelfs ik twijfel nog over mijn blog én zelfs mijn blognaam. En daarnaast twijfel ik ook over mijn kledingstijl, want die wil ik ook nog meer gaan veranderen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan nu ook wel zeggen niet twijfelen, maar ik doe het zelf ook vaak genoeg, haha...
   Ik vind je blog leuk en je naam vind ik origineel! Ik heb zoiets nog niet eerder gezien. En over je kledingstijl, gewoon doen! :)

   Verwijderen
 6. Ik denk dat bijna iedereen hier wel eens last van heeft. Eigenlijk moet je proberen om jezelf zo min mogelijk te vergelijken met anderen. (note to myself..) Zo lang jij je maar fijn voelt, dat is het belangrijkste! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. This is so inspiring. I love the post:)

  irenethayer.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Herkenbaar denk dat iedereen hier last van heeft. Je gaat toch sneller voor veilige kleding die niet teveel opvallen maar als je ouders wordt gaat het minder boeien en trek je gewoon aan wat je aan wilt. Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt! En niet zo vergelijken met anderen iedereen is anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, iedereen is uniek en dat moet ook zo blijven!

   Verwijderen
 9. Ik begrijp je erg goed.. iedereen heeft hier weleens last van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, natuurlijk ben ik niet de enige, hihi.

   Verwijderen
 10. Ik heb totaal geen gevoel voor fashion en heb mezelf hier héél lang onzeker over gevoeld, totdat iemand tegen mij zei: "Wat zie jij er stoer uit" én "ik wou dat ik gewoon kon dragen wat ik wil dragen". Dat was echt een eyeopener. En sindsdien lukt het me steeds beter om echt alleen maar te kopen wat ik zelf leuk vind. Fashion kan me gestolen worden! ;-) Nu ben ik natuurlijk al wel 30 *slik*, dus dan is het sowieso makkelijker om lekker jezelf te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Ik koop steeds vaker wat ik leuk vind en het kan me niet schelen wat anderen van me denken! :)

   Verwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.